Langbord for eldre foto Sandra Bergsnev

Langbord for eldre

Publisert: 05.09.22

Trøndelag sørvest, lakseregionen, arrangerer langbord for eldre i uke 36. På menyen står retter som fremhever lokale småskalaprodusenter.

I forbindelse med at Trøndelag er European region of gastronomy (europeisk matregion) i 2022 gjennomfører vi mange spennende aktiviteter i vår region.

 Vi er nettopp kommet oss igjennom en pandemi. I løpet av pandemien har mange eldre som bor på sykehjem og hjemmeboende som bor alene kjent på ensomhet og isolasjon. Flere av disse har en helse eller livssituasjon som gjør at de har utfordringer knyttet til å komme seg ut og nyttiggjøre seg mangfoldet av sosiale sammenkomster som nå er tilgjengelig for folk flest.  

Det har vi lyst å gjøre noe med! Vi arrangerer langbord for de som bor på sykehjem/institusjon og ensomme hjemmeboende som mottar kommunale helsetjenester. Arrangementet vil finne sted i uke 36 i et lokale i hver av kommunene i Trøndelag Sørvest, lakseregionen. Antall deltakere ved hvert langbord er mellom 30 – 400 personer i hver kommune.

Hver enkelt kommune stiller med kokk, kjøkkenpersonale og lokale. Det er utarbeidet en felles meny for alle langbordene. På denne menyen fremhever vi våre lokale småskalaprodusenter og viser frem mangfoldet vi har av lokalmat. Vi ønsker også at dette skal inspirerer de lokale institusjonene til å velge lokale råvarer på sin vanlige meny innenfor de rammene de har for å kunne tenke lokalt og bærekraftig.

Frivilligsentralene i kommunene bidrar til praktisk gjennomføring av arrangementene.

Arrangementet er gjort mulig gjennom sponsorer fra næringslivet representert ved Salvesen & Thams, Hemne Sparebank, Frøya-laks fra SalMar og Trøndelag Sørvest, Lakseregionen.