ERG sertifisering
Publisert: 11.05.22- Produsent (producers) Mat- og eller drikkeprodusenter og aktører innenfor matforedling (både småskala og volumproduksjon).
- Vertskap (host) Vertskapsaktører som serverer trøndersk mat og drikke. Det vil si overnatting- og serveringsteder, opplevelses- og aktivitetsbedrifter, arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler med flere.
- Vertskap og produsent (producers & host) Aktører som både serverer og produserer trøndersk mat og drikke. Det vil si: du kjenner deg igjen i begge beskrivelser nevnt ovenfor.
- Støttespiller (supporter) Kommuner, lag og foreninger, og organisasjoner som ønsker å støtte arbeidet med europeisk matregion.
- Arrangør (event host) Arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler m. fl. som serverer, selger og promoterer trøndersk mat og drikke.
Vi oppfordrer til sertifisering. Denne ordningen ligger til hovedprosjektet for hele Trøndelag og er et kvalitetsmerke!
Sertifiseringen skal:
- Sørge for at trøndere og besøkende opplever at de er i en europeisk matregion når de besøker ulike produsenter, serveringssteder/restauranter og hoteller/overnattingssteder.
- Skape stolthet og anerkjennelse for tittelen hos produsenter, reiselivsaktører og supportere, slik at de føler at de er med på satsingen.