BLU SØRV studentene foto Geir Gran Nord u

- Det heiter ikkje eg – no lenger. Heretter heiter det vi.

Publisert: 03.09.24

Thomas Solum Lystad, daglig leder i Trøndelag sørvest, avslutta på denne måten sin tale til studenter, Nord universitet, kommuner og andre interesserte under åpninga av BLU-SØRV.

BLU-SØRV er forkortelse for barnehagelærerutdanning i Trøndelag sørvest, ei desentralisert deltids barnehagelærerutdanning ved Nord universitet i region Trøndelag sørvest. De over 20 studentene som starter studiet er ansatte i barnehager i kommunene Frøya, Heim, Hitra og Skaun. Sammen med kommunene Orkland og Rindal, samt interkommunalt politisk råd Trøndelag sørvest, Lakseregionen og Studiesenter Trøndelag sørvest har disse kommunene inngått et samarbeid om en fireårig barnehagelærerutdanning med Nord universitet.

I sin tale til studentene understreket Solum Lystad viktigheten av å ha kompetente ansatte i barnehagene for å være med i utviklinga av de viktigste vi har, våre barn. Han sa at verdiskapinga i samfunnet starter i barnehagen og at samfunnet og næringslivet stopper uten kompetansen de ansatte i barnehagene har. Videre at regionsamarbeidet med det kommende studiesenteret nå har en av de viktigste støttepillarene på plass gjennom BLU-SØRV. Neste støttepillar er desentralisert sykepleierutdanning med planlagt oppstart høsten 2025. Han presenterte videre Morten Slupphaug, ny prosjektleder for studiesenteret, og avsluttet med sitatet fra Halldis Moren Vesaas, som tar opp i seg samarbeid og samskaping.

Robert Øyum Jakobsen Thomas Solum Lystad og Morten Slupphaug Trøndelag sørvest foto Geir Gran Nord u

Marit Liabø Sandvik, ordfører i Heim kommune, fulgte opp med viktigheten av at kommunene gjennom samarbeid klarer å legge til rette for slike flotte tilbud som BLU-SØRV er. Ole-Morten Sørvik, varaordfører i Frøya kommune, holdt et motiverende innlegg for studentene der han trakk fram hvor viktige de er for barna, arbeidsgiverne og samfunnet.

Marit Liabø Sandvik ordfører Heim og Ole Morten Sørvik varaordfører Frøya foto Geir Gran Nord u

Elin Børve, faggruppeleder fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, ledet åpningsseremonien. Hun også dro fram viktigheten av samarbeidet mellom universitets- og høgskolesektoren (UH) og praksisfeltet ved kommunene og regionsamarbeidet. Hun sa at med vilje får vi til alt, og synliggjorde dette ved at denne kvalitativt gode utdanninga er blitt til på rekordtid gjennom felles innsats. Fra Nord universitet holdt også Vegar Sellæg, prodekan fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, en velkomsttale der han synliggjorde gleden over å få i gang dette studiet.

Nina Engesvik og Elin Børve Nord u samt Silje Iversen og Margit K Myrseth Frøya kommune foto Geir Gran Nord u

Studenter og gjester fikk servert ei flott kake gitt av Heim kommune, og kaffen og praten gikk lett før studentene startet sin første økt i studiet. I denne omgang er de samlet i tre dager på Frøya og har fem tilsvarende samlinger dette studieåret. I tillegg har de digitale samlinger ukentlig, egenstudier, praksis i barnehager og eksamener foran seg før de våren 2028 kan smykke seg med tittelen barnehagelærer!

Kake til åpning BLU SØRV gitt av Heim kommune foto Geir Gran Nord u 1