Legevakten flytter til andre lokaler

Publisert: 18.01.24

Torsdag 1 februar kl 15.30 flytter fra legevakten fra Tjenestesenteret på Bårdshaug til Tunvegen 15, like ved Orkdal helsetun på Fannrem.

Da pandemien rammet oss og landet stengte ned i mars 2020, ble det raskt bestemt at legevakten på Orkdal sjukehus måtte finne nye lokaler. Grunnen var at sykehuset skulle redusere muligheten for at koronasmitte skulle spres til pasienter som allerede lå på sykehuset.

På rekordtid ordnet Orkland kommune, som er vertskommune for den interkommunale legevakttjenesten, slik at denne viktige funksjonen ble flyttet ut av sykehuset og inn i lokaler på Tjenestesenteret på Bårdshaug.

Nå er leieavtalen sagt opp og kommunen har funnet nye lokaler til legevakten i Tunvegen 15 på Fannrem. Bygningen ligger like ved Orkdal helsetun og har god adkomst både for ambulansetjeneste og publikum. Det vil bli tydelig skiltet i området.

Tjenesten er operativ i de nye lokalene torsdag 1. februar klokken 15:30.

Om legevakten

Legevakten i Orkdalsregionen er et felles tilbud for kommunene Orkland, Skaun, Rennebu, Rindal, Surnadal, Heim, Hitra og Frøya.

Samme åpningstider

Åpningstidene er de samme som tidligere, fra klokken 15:30 til 08:00 på hverdager, samt hele døgnet i helger og høytider. Utenom disse åpningstidene ivaretas legevaktfunksjonen av de respektive fastlegene i hver kommune.

Samme kontaktinformasjon

Kontaktinformasjonen er den samme som tidligere. Ta kontakt på telefon 116 117 før du oppsøker legevakten. Du vil da få et oppmøtetidspunkt utfra hvor alvorlig henvendelsen er.

I akutte livstruende situasjoner skal du alltid ringe medisinsk nødnummer 113.

Når skal du kontakte legevakt?

  • Når liv og helse står på spill, skal du alltid ringe medisinsk nødnummer 113.
  • Legevakten kontakter du ved akutt ikke-livstruende sykdom, forverring av sykdom eller skade som krever rask behandling.
  • Legevakten skal tilby hjelp når fastlegekontoret ditt er stengt, og hjelpen ikke kan vente.
  • Ring alltid først - ikke møt opp uten avtale. Kanskje kan problemet løses over telefon.
  • Vurder alltid om du kan vente til neste dag for å ta kontakt med din fastlege - legevakten er ikke et kveldsåpent legekontor.
  • Vakthavende lege kan i enkelte tilfeller vurdere sykebesøk hjemme hos deg