IMG 20220303 141837

Rekruttering

Publisert: 11.05.22

European Young Chef Awards

Et av hovedmålene i prosjektet er å bli best i landet på rekruttering til matproduksjon og kokkefag.

En av satsingene hovedprosjektet gjør er rettet mot de videregående skolene innenfor restaurant og matfag i hele Trøndelag. I løpet av første halvår ble konkurransen European Young Chef Award (EYCA) arrangert på alle restaurant- og matfagskolene i Trøndelag. Det er totalt ti skoler, og i Lakseregionen ble det gjennomført på Guri Kunna 3. mars.

Dette ble en annerledes dag på skolen for elevene, hvor de både fikk lære mer om vår mat- og gastronomiregion, samt tilberede mat fra egen region. EYCA-dagen = European Young Chef Award-dagen, som de kaller den.

I vår region ble det valgt ut en kandidat som skal videre til delfinale i juni. Finalen for Young Chef Awards holdes i Trøndelag i november.

Verktøykasse for mat og helsefaget på ungdomsskole

Som en del av arbeidet om laksedialogen utarbeider vi innhold til en verktøykasse som skal nå ut til mat og helselærerne i hele landet. Denne verktøykassen er i regi av hovedprosjektet og vi har koblet oss på dette. Dette er også et samarbeid med lakseregionens utviklingsveileder i oppvekst.

IMG 20220303 141955

Maila Jane Alforte som vil representere vår region i delfinalen i juni

Barneaktiviteter på Trøndersk Matfestival i Trondheim 2022

Barneaktivitetene på matfestivalen går under satsingsområdet rekrutering, hvor vi har ungdom i sommerjobb og håper å inspirere frem nye unge kokker gjennom spennende kokkelering.

296978067 421848183305992 7183930392321279470 n

Barna lærer å lage laksevårull av Hitra Ordfører Ole Haugen

296731885 421848396639304 3862496623814195635 n

Barna fikk lage sin egen laksevårrull