Rekruttering
Publisert: 11.05.22European Young Chef Awards
Et av hovedmålene i prosjektet er å bli best i landet på rekruttering til matproduksjon og kokkefag.
En av satsingene hovedprosjektet gjør er rettet mot de videregående skolene innenfor restaurant og matfag i hele Trøndelag. I løpet av første halvår ble konkurransen European Young Chef Award (EYCA) arrangert på alle restaurant- og matfagskolene i Trøndelag. Det er totalt ti skoler, og i Lakseregionen ble det gjennomført på Guri Kunna 3. mars.
Dette ble en annerledes dag på skolen for elevene, hvor de både fikk lære mer om vår mat- og gastronomiregion, samt tilberede mat fra egen region. EYCA-dagen = European Young Chef Award-dagen, som de kaller den.
I vår region ble det valgt ut en kandidat som skal videre til delfinale i juni. Finalen for Young Chef Awards holdes i Trøndelag i november.
Verktøykasse for mat og helsefaget på ungdomsskole
Som en del av arbeidet om laksedialogen utarbeider vi innhold til en verktøykasse som skal nå ut til mat og helselærerne i hele landet. Denne verktøykassen er i regi av hovedprosjektet og vi har koblet oss på dette. Dette er også et samarbeid med lakseregionens utviklingsveileder i oppvekst.
Maila Jane Alforte som vil representere vår region i delfinalen i juni
Barneaktiviteter på Trøndersk Matfestival i Trondheim 2022
Barneaktivitetene på matfestivalen går under satsingsområdet rekrutering, hvor vi har ungdom i sommerjobb og håper å inspirere frem nye unge kokker gjennom spennende kokkelering.
Barna lærer å lage laksevårull av Hitra Ordfører Ole Haugen
Barna fikk lage sin egen laksevårrull