Europeisk matregion
Publisert: 11.05.22Trøndelag har fått tittelen European region of gastronomy 2022. Trøndelag sørvest, lakseregionen skal bidra til å løfte Trøndelag som Europeisk Gastronomisk matregion.
Målsetning for prosjektet:
- Regionen skal bidra til å øke rekruttering til restaurant og matnæringa
- Regionen skal bidra til rekruttering til grønn og blå matproduksjon
- Restaurantnæringa i regionen skal være kjent med matprodusentene, det som produseres i regionen og det mangfoldet og muligheter dette gir
- Etablere møteplasser for samarbeid mellom blå og grønn mat. Et blågrønt samarbeid.
- Prosjektet skal støtte opp reiselivsaktører i distriktet i ei vanskelig tid som følge av pandemi.
Disse målene skal nås gjennom disse strategiene:
- Gjennom samhandling og god kommunikasjon skal målene oppnås
- Gjennom utvikling av nettverk mellom produsenter og mellom produsenter og relevante fagmiljøer
- Synliggjøring av aktørene i næringa (omdømme)
- Kommunalt planarbeid er et viktig verktøy for langsiktig utvikling av næringa
Prosjektet er delt inn i 4 arbeidspakker:
ERG Sertifisering
Ønsker du å bli med i prosjektet? Man kan bli sertifisert som VERT, PRODUSENT, ARRANGØR eller SUPPORTER.